Tornar

Vine a la Taula Ciutadana del projecte Horitzó Arbocenc 2030!

L’Ajuntament de l’Arboç va donar el tret de sortida a finals de 2021 als treballs d’elaboració del Pla Horitzó Arbocenc 2030, un projecte estratègic de desenvolupament transversal del poble que planificarà les polítiques de futur en àmbits tan destacats com l’educació, l’ocupació, els equipaments, la cura del medi ambient, l’atenció a les persones o la inclusió social.

Un cop finalitzada la fase informativa, el projecte encara ara les sessions participatives, que tenen per objectiu recollir idees, propostes i opinions sobre el present i el futur de la vila per tal de tenir-les en compte en el Pla. La primera sessió prendrà la forma de Taula Ciutadana, estarà oberta a tots els veïns i veïnes del municipi que vulguin participar-hi i tindrà lloc el dimarts 22 de febrer a les 19h a la Sala Polivalent de la Biblioteca.

La dotació econòmica inicial del PHA2030 serà d’1M d’euros, aportats directament per l’Ajuntament de l’Arboç. No obstant, aquesta xifra es veurà incrementada amb els recursos que el consistori pugui obtenir de les subvencions i programes de finançament que la UE vagi impulsant al llarg dels propers anys per mitjà del Marc Financer Plurianual (MFP) 2021-2027 i el mecanisme de recuperació Next Generation EU. En total, ambdós programes invertiran fins a 1,8 bilions d’euros en projectes i polítiques de desenvolupament que s’emmarquin en els eixos esmentats anteriorment.