Tornar

L’Ajuntament de l’Arboç destinarà 1M d’euros al desenvolupament estratègic del municipi en consonància amb els objectius de la UE

L’Ajuntament del municipi posa en marxa el procés d’elaboració del Pla Horitzó Arbocenc 2030,  un projecte estratègic de desenvolupament transversal del poble que planificarà les polítiques de futur en àmbits tan destacats com l’educació, l’ocupació, els equipaments, la cura del medi ambient, l’atenció a les persones o la inclusió social.

Els treballs han començat aquest mes de novembre i tenen per objectiu continuar la transformació de l’Arboç iniciada ara fa 10 anys, posant les bases d’un municipi preparat per fer front als reptes del futur i alineat amb les prioritats estratègiques que marca la UE per a recuperar i transformar l’economia post-pandèmia, que són la transformació digital, la transició ecològica i la inclusió social.

La dotació econòmica inicial del PHA2030 serà d’1M d’euros, provinents del romanent de tresoreria de l’Ajuntament de l’Arboç. No obstant, aquesta xifra es veurà incrementada amb els recursos que el consistori pugui obtenir de les subvencions i programes de finançament que la UE vagi impulsant al llarg dels propers anys per mitjà del Marc Financer Plurianual (MFP) 2021-2027 i el mecanisme de recuperació Next Generation EU. En total, ambdós programes invertiran fins a 1,8 bilions d’euros en projectes i polítiques de desenvolupament que s’emmarquin en els eixos esmentats anteriorment.

En aquesta primera fase del procés, l’Ajuntament donarà a conèixer el projecte, objectius i fases. Tot seguit es duran a terme un seguit de treballs participatius amb agents socials, econòmics i educatius del poble a fi de recollir idees, propostes i opinions sobre el present i el futur de la vila. I un cop finalitzades les sessions participatives es procedirà a l’elaboració del Pla, que vol ser un projecte de progrés i desenvolupament transversal i equilibrat per al municipi.

En aquest sentit, el PHA2030 inclourà accions i polítiques a desenvolupar per part de l’Ajuntament durant els propers anys, que abordaran temàtiques de gran importància en la qualitat de vida de les persones, com ara el desenvolupament econòmic, l’educació, la transició ecològica, la participació ciutadana, els equipaments, la cura del medi ambient, l’atenció a les persones o la inclusió social.